چت آنلاین

نکات ایمنی در جوشکاری که شاید ندانید

اتصال سازه های فلزی در ساختمان سازی و یا هر صنعت دیگری اهمیت بسیاری دارد. در حال حاضر بیش از 80% از اتصالات موجود در سازه های فلزی به واسطه جوش صورت می گیرد و سایر اتصالات با استفاده از پیچ و پرچ است. ولی جوش ایمنی بیشتری دارد و از کیفیت و استحکام بالاتری برخوردار می باشد. بنابراین رعایت نکات ایمنی در جوشکاری بسیار مهم بوده و آشنایی با این نکات در محیط های کاری تعیین کننده ایمنی کار است. در حال حاضر بسیاری از اسکلت های ساختمان نیز با استفاده از فرایند جوشکاری به یکدیگر متصل می شوند و استحکام و دوام آن ها بسیار حائز اهمیت می باشد. در ادامه این نکات را به شما توضیح می دهیم. 

خطرات موجود حین جوشکاری

پیش از این که در خصوص ایمنی در جوشکاری صحبت کنیم، باید با خطرات موجود در حین این عملیات آشنا شویم. در زیر به برخی از این خطرات اشاره می کنیم:
بیماری های قلبی و عروقی - بیماری های ریوی - برق زدگی چشم - سرطان پوست - تغییر حس چشایی - تهوع و استفراغ - سوختگی پوست - سوخنگی چشم 

ایمنی جوشکاری

رعایت مسائل و موارد ایمنی در جوشکاری یکی از نکات مهمی است که هر جوشکار باید بداند و آن را مورد توجه قرار دهد. نادیده گرفتن این نکات ایمنی را به خطر انداخته و ممکن است خطرات جانی و مالی بسیاری را به دنبال داشته باشد. 
استفاده از عینک ایمنی یکی از مهم ترین مواردی است که هر جوشکار باید در هنگام جوشکاری به آن توجه کند. زیرا در صورت عدم استفاده از عینک امکان دارد که ذرات فلزی مذاب به داخل چشم پرتاب شده و یا اشعه های ناشی از جوشکاری به چشم آسیب برساند. 
دستکش های ایمنی نیز از دیگر نکات ایمنی در جوشکاری است که در دست داشتن آن تاثیر بسیاری بر روی ایمنی کار دارد. در بسیاری از موارد پرتاب مواد مذاب بر روی دست باعث سوختگی شده و خطرات بسیاری دارد. بنابراین استفاده از دستکش های ایمنی نه تنها از بروز خطرات جلوگیری می کند، بلکه فرایند جوشکاری را نیز راحت تر می کند. 
همچنین اشعه مادون قرمز و ماوراء بنفش در حین انجام جوشکاری اثرات غیر قابل پیش بینی بر روی پوست می گذارند. به همین منظور بسیاری از افراد در حین انجام عملیات جوشکاری از لباس ها مخصوص استفاده می کنند تا هیچ مذابی بر روی پوست ریخته نشده و اشعه ها به صورت مستقیم به پوست نرسد. 
ماسک ها نیز نقش بسیار مهمی در ایمنی جوشکاری ایفا می کنند. همان طور که می دانید، در حین جوشکاری دود و گازهای سمی متعددی در هوا وجود دارد که به ریه ها آسیب رسانده و باعث بروز بیماری هایی همچون اختلال های حرکتی و گفتاری، سرطان و مشکلات تنفسی می شود. استفاده از ماسک های مخصوص بر روی ایمنی کار بسیار مهم بوده و مانع از ورود آلاینده ها به داخل ریه ها می شود.  پس از این که کار با دستگاه های جوشکاری به پایان رسید، بهتر است که آن را از برق بکشید تا از بروز سایر حوادث و مشکلات جلوگیری نمایید. 

نکات ایمنی در جهت ممانعت از حریق در حین جوشکاری

در بسیاری از موارد در حین جوشکاری حریق و آتش سوزی گزارش شده است. به همین منظور پیش از انجام جوشکاری نه تنها باید از لباس و ابزارهای ایمنی استفاده کنید، بلکه باید محیط را نیز در برابر هر گونه مشکل ایمن نمایید. یکی از این موارد دور نگه داشتن مواد آتش زا از محیط است. بنابراین هر گونه مواد آتشزا از جمله نفت، بنزین، گازوییل و مواردی از این قبیل باید پیش از شروع آتش سوزی از محل دور شود. در صورتی که محیطی که در آن جوشکاری انجام می شود از جنس چوب است و یا ابزارهای چوبی در آن وجود دارد، بهتر است که توسط محافظ های ضد حریق پوشانده شود. بدین طریق ایمنی محیط افزایش یافته و احتمال آتش سوزی کاهی پیدا می کند. 
از طرفی قرار دادن ابزارهای ایمنی همچون کپسول آتشنشانی در نزدیکی محل جوشکاری نیز می تواند تاثیر بسیاری بر روی ایمنی جوشکاری داشته باشد. 

جلوگیری از خطر برق گرفتگی در حین جوشکاری

از دیگر نکات ایمنی در جوشکاری، جلوگیری از حوادثی همچون برق گرفتگی می باشد. بنابراین در هنگام کار می بایست از خشک بودن زمین مطمئن باشید و یا از لاستیک و زیراندازهای پلاستیکی استفاده کنید. 
همچنین شما می توانید از ابزارهای ایمنی متعددی نیز برای کاهش خطر برق گرفتگی در محیط های صنعتی استفاده کنید تا از بروز خطر برق گرفتگی در حین جوشکاری جلوگیری کنید. 
لازم است بدانید که در حین جوشکاری گیره های الکترود گرم شده و برای خنک کردن آن ها نیاز به ابزارهای خنک کننده می باشد. بسیاری از افراد برای خنک کردن الکترود آن را در داخل آب خنک قرار می دهند که این کار بسیار خطرناک بوده و امکان دارد که ایمنی کار را به خطر بیاندازد. ولی گیره ها می توانند با ایمنی بالا الکترودها را خنک کنند. 

ایمنی ماشین های جوشکاری

تنها جوشکاران نیستند که باید در برابر حوادث کاری ایمن شوند. در برخی موارد ایمنی ماشین های جوشکاری نیز اهمیت بسیاری دارد. 
فاصله ایمنی پریز با دستگاه یکی از نکات ایمنی است که باید در حین کار با دستگاه های جوشکاری رعایت شود. کم و یا زیاد بودن فاصله پریز با دستگاه ممکن است خطرآفرین باشد. 
بدنه دستگاه جوش می بایست دارای اتصال الکتریکی به زمین باشد. 
در صورت خراب بودن دستگاه جوش بهتر است که آن را به یک متخصص نشان دهید. 
در هنگام استفاده از دستگاه جوش درب و پنجره را باز کرده و هواکش ها را روشن کنید. 
سیم پیچی های دستگاه جوش باید به صورت مرتب مورد بررسی قرار گیرد تا در صورت بروز هر گونه اتصالی سریع برطرف گردد. 
کابل های دستگاه را به صورت مرتب تمیز کنید و از قرار دادن کابل ها در معرض مواد شیمیایی و خورنده خودداری نمایید.
بهتر است کابل ها به گونه ای باشند که در تحت فشار نبوده و یا در معرض لبه های تیز و یا حرکت خودرو نباشند. 
عایق کردن محل اتصال کابل ها نیز از دیگر نکات ایمنی در جوشکاری به شمار می رود.
راهنمای خرید و سفارش
اطلاعات تماس
شماره تماس: 02166349902  و  02166172793
کارشناس فروش: 09121896094
دفتر فروش: خیابان امام خمینی ، روبروی بیمارستان سینا ، پاساژ رشید ۳ ، زیر همکف ، پلاک ۲۵
کارخانه: جاده خاوران ، خاورشهر،  محمودآباد ، کوچه ریختگرها ، پلاک۶
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به فروشگاه اینترنتی فجر ترافیک می باشد.
طراحی و سئو : ایران طراح